De Stem van Dordt 27 september 2019

250 leerlingen en studenten Wellantcollege Dordrecht maken van afval weer iets moois!

250 leerlingen en studenten Wellantcollege Dordrecht maken van afval weer iets moois!

"Moet ik vanmiddag hier weg, want ik zou de hele dag gebruikte koptelefoons willen monteren", "ik weet nu wat ik later wil gaan doen" en "nooit geweten dat je zo'n gaaf product kunt maken van afvaldoppen". Slechts enkele reacties van de 250 leerlingen en studenten van Wellantcollege in Dordrecht die afgelopen week deelnamen aan het Jongerenlab gericht op de circulaire economie.

Het lab gaf jongeren concrete handvatten rond circulaire economie, waarbij zij ontdekten hoe je bijvoorbeeld van afval weer een waardevol product kunt maken. Het onderwijs en het bedrijfsleven werkten in het Jongerenlab op een unieke manier samen via circulaire speeddates, workshops en uitdagende vraagstukken!

Ton Schuller, Wellantcollege: "De toekomst kent vele uitdagingen, bijvoorbeeld rondom klimaatadaptatie en biodiversiteit. Daarbij biedt circulaire economie perspectief om deze uitdagingen te tackelen. Wij willen dit onderwerp dan ook graag borgen in het curriculum van ons groen onderwijs. Het mooie aan het Jongerenlab is de diversiteit aan innovatieve bedrijven die aanwezig waren, want slechts met slimme verbindingen maken we hét verschil!"Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws