De winnaars van 2014

De respons op de prijsvraag van Voorop in de Vergroening 2014 was erg groot. In totaal zijn er 28 projecten aangemeld.  Uiteindelijk gingen er twee projecten met de hoofdprijs naar huis: De Groene Campus met Code Groen en Wellantcollege met 'Koken met waste'. 

Lees hier het verslag van de spannende battle.

 
Prijsvraag Voorop in de Vergroening 2014 
 
Onze wereldbevolking groeit, onze grondstoffen en fossiele brandstoffen staan onder druk. Steeds meer mensen trekken naar een stedelijk gebied. In 2050 moet er 2x meer voedsel geproduceerd worden met de helft van de huidige bronnen en zal bijna 70% van de wereldbevolking in de stad wonen. Maar hoe houden we de balans tussen groen en rood, hoe houden we de stedelijke woon- werk- en leefomgeving gezond en leefbaar? En welke rol kan het groene onderwijs daar in spelen samen met de groene ondernemers? 
 
De AOC Raad zet ook dit jaar weer de meest innovatieve vergroeningsprojecten in de spotlights. Het thema voor de prijsvraag is dit jaar ‘Greening the city!’ met als subthema’s: greening, feeding, energizing, healthying. De prijsvraag is voor groene scholen (vmbo én mbo) die een vergroeningsproject ontwikkelen of al uitvoeren samen met het bedrijfsleven. 
 
In totaal hebben 28 scholen een inzending ingestuurd. De drie beste ideeën strijden tegen elkaar op de voorjaarsconferentie van Voorop in de Vergroening (op 9 april 2014, locatie: Veerkracht in Klarenbeek 10.00 uur – 17.30 uur). Daarnaast zijn er nog twee eervolle vermeldingen. Kijk hier voor meer informatie over de genomineerde projecten.
 
Er zijn twee prijzen van €2.500,- te winnen en één prijs van €5.000,- 
 
De projecten zijn beoordeeld op 
- bijdrage aan duurzaamheid
- creativiteit 
- innovatief gehalte
- ondernemerschap 
- realiseerbaarheid
- actieve samenwerking met bedrijven 
- en vooral de inzet van jongeren!
 
Daarnaast zal de mate waarin het ingediende project geliked wordt in onze Facebook groep ‘De groene wereld begint bij ons!’ meewegen in het eindoordeel van de jury. 
 
Kijk hier voor het reglement.
 
De aanmelding is gesloten.