GroenPact 02 oktober 2019

Aeres Velp officieel Groene Hotspot van Nederland

Aeres Velp officieel Groene Hotspot van Nederland

Donderdag 26 september zijn Aeres MBO Velp/Aeres Training Centre Velp officieel de derde Groene Hotspot van Nederland geworden. Met deze samenwerking maken zij samen met de branchevereniging VHG werk van nog beter Groen Onderwijs om te zorgen voor voldoende en goed opgeleide vakmensen in het groen.

De handtekeningen werden gezet door Rien Komen van het CvB van Aeres en Egbert Roozen van de VHG. De samenwerking met de bedrijven in de regio wordt uitgebreid en docenten werken aan verdere professionalisering van hun vak.

Deze feestelijke ondertekening vond plaats onder toeziend oog van studenten, docenten, het bedrijfsleven en ook de burgemeester van Rozendaal, Ester Weststeijn-Vermaat, was erbij. Jojanneke Bijkerk van Cruydt-Hoeck gaf een inspirerende lezing over o.a. kruidenvegetaties en bio diversiteit. Zij heeft iedereen goed aan het denken gezet met haar verhaal.

Samenwerking tussen groene hotspots

Het groene onderwijs en het bedrijfsleven werken nauw samen aan de ontwikkeling van het vak en het vakonderwijs. Een goede koppeling tussen de Hotspots is noodzakelijk, gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de toekomst van het groene onderwijs. Momenteel zijn er al Groene Hotspots in Houten (Wellantcollege) en Breda (Prinsentuin College).

VHG en de scholen hebben commitment naar elkaar uitgesproken om een duurzame samenwerking tot stand te brengen. Samen willen ze studenten opleiden in economisch goede en slechte tijden. In een petitie hebben de partijen de minister van onderwijs verzocht om waar mogelijk en nodig de Groene Hotspots met faciliteiten te ondersteunen. In het derde kwartaal van 2019 voert de Vaste Kamercommissie van Onderwijs overleg met de minister van OCW over de toekomst van het groene onderwijs.
 

(Bron foto: Marjanne Eikelboom Aeres)Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws